Contactloos betalen is snel en makkelijk betalen door een betaalpas of mobiele telefoon tegen de betaalautomaat te houden. Voor bedragen tot en met 25 euro is geen pincode nodig. Bij bedragen daarboven is wel een pincode nodig. De nieuwe tv- commercial laat zien hoe vrolijk mensen daarvan worden.

Contactloos betalen met ING Betaalpas

Betalen met je mobiele telefoon

 

Waarmee kan het?

Contactloos betalen beeldmerk

Nederlandse banken verstrekken betaalpassen waarmee contactloos betaald
kan worden. De passen zijn te herkennen aan het contactloos betalen logo op de voor- of achterkant. Ook met betaal apps voor mobiele telefoons kan ook contactloos betaald worden met enkele mobiele telefoons die zijn voorzien van NFC-technologie.

Hoe ziet de klant aan de betaalautomaat of hij contactloos kan betalen?

Contactloos betalen symbool op automaatDeze betaalautomaat is te herkennen aan het contactloos betalen logo, dat zichtbaar is op de zijkant van de automaat of in het scherm. Het logo markeert de plek waar de betaalpas of mobiele telefoon bij de automaat gehouden moet worden.

 

Betaalautomaat_contactloos_zijkant

Betaalautomaat_contactloos_bovenkant

 

Limiet van 50 euro voor de veiligheid

Voor de veiligheid kan er niet onbeperkt contactloos betaald worden zonder pincode. Als de
aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van 50 euro bereiken, moet de pas alsnog worden ingestoken in de betaalautomaat en de pincode worden ingevoerd.

contactloos_limiet_50euro_uitleg

De limiet van 50 euro geldt ook voor betalingen met de mobiele telefoon, ook dan wordt er om de pincode gevraagd.

Er zijn banken waar pashouders zelf een lagere limiet kunnen instellen. ING hanteert voor haar eigen pashouders een extra limiet van € 250 per dag voor contactloze betalingen.

Voordelen

• Snel en gemakkelijk, vooral bij het betalen van kleine bedragen.
• Zorgt voor kortere wachttijden bij de kassa.
• Klanten hoeven hun betaalpas niet meer in de betaalautomaat te steken. Hierdoor kunnen zij ook niet meer vergeten hun pas er weer uit te halen.

Wat moet u doen om contactloze betalingen te kunnen accepteren?

Het aantal nieuwe betaalautomaten dat is uitgerust zijn met een NFC-chip en daarmee in staat zijn om alle contactloze betalingen – of dat nu met een pas of een mobiele telefoon is – te accepteren groeit snel. Als u dus van plan bent om een nieuwe terminal te gaan kopen, kies daar dan voor. Dan bent u alvast op de toekomst voorbereid. Wellicht is uw betaalautomaat nog niet afgeschreven, maar wilt u transacties wel sneller af kunnen handelen. Wat dan? Kan uw huidige betaalautomaat aangepast worden of moet u deze toch vervangen? We verwijzen u naar www.checkout.nl voor het complete assortiment betaalautomaten dat in Nederland verkrijgbaar is. Op die website vindt u informatie over upgrademogelijkheden van bestaande betaalautomaten en over verkrijgbare nieuwe automaten met NFC-chip. Mocht u besluiten om een nieuwe betaalautomaat te kopen dan adviseren wij vooral te kiezen voor betaalautomaten die tegen de jongste PCI+ eisen standaarden gecertificeerd is.