Contactloos betalen

Contactloos betalen is snel en makkelijk betalen door een betaalpas of mobiele telefoon tegen de betaalautomaat te houden. Voor bedragen tot en met 25 euro is geen pincode nodig. Bij bedragen daarboven is wel een pincode nodig.

Waarmee kan het?

Betaalpassen waarmee contactloos betaald kan worden zijn te herkennen aan het contactloos betalen logo op de voor- of achterkant.

Contactloos betalen beeldmerk

Ook met betaal apps voor mobiele telefoons kan ook contactloos betaald worden met mobiele telefoons die zijn voorzien van NFC-technologie.

Hoe ziet de klant aan de betaalautomaat of hij contactloos kan betalen?

Deze betaalautomaat is te herkennen aan het contactloos betalen logo.

Contactloos betalen symbool op automaat

Het is zichtbaar op de zijkant van de automaat of in het scherm. Het logo markeert de plek waar de betaalpas of mobiele telefoon bij de automaat gehouden moet worden.

Betaalautomaat_contactloos_zijkant

Betaalautomaat_contactloos_bovenkant

Limiet van 50 euro voor de veiligheid

Voor de veiligheid kan er niet onbeperkt contactloos betaald worden zonder pincode. Als de
aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van 50 euro bereiken, moet de pas alsnog worden ingestoken in de betaalautomaat en de pincode worden ingevoerd.

contactloos_limiet_50euro_uitleg

De limiet van 50 euro geldt ook voor betalingen met de mobiele telefoon, ook dan wordt er om de pincode gevraagd. Bekijk ook de animatie contactloos betalen; snel, safe en simpel.

Er zijn banken waar u zelf een lagere limiet kunt instellen en sommige wearables hebben een vast daglimiet voor contactloze betalingen. 

Voordelen

  • Snel en gemakkelijk, vooral bij het betalen van kleine bedragen.
  • Zorgt voor kortere wachttijden bij de kassa.
  • Klanten hoeven hun betaalpas niet meer in de betaalautomaat te steken. Hierdoor kunnen zij ook niet meer vergeten hun pas er weer uit te halen.

Wat moet u doen om contactloze betalingen te kunnen accepteren?

Alle nieuwe betaalautomaten hebben een NFC-chip en daarmee in staat om alle contactloze betalingen – of dat nu met een pas of een mobiele telefoon is – te accepteren. Wellicht is uw betaalautomaat nog niet afgeschreven, maar wilt u transacties wel sneller af kunnen handelen.

Lees meer over de invoering van contactloze betaalautomaten…

Betalen met je mobiele telefoon

Contactloos betalen met ING Betaalpas