Wat heeft u nodig?

Voor Retourpinnen heeft u nodig:

  • Een contract voor Retourpinnen bij uw bank.
    Als ondernemer maakt u met uw eigen bank afspraken over bijvoorbeeld het tarief, de limieten die voor uw bedrijf gelden en administratieve zaken.
  • Een betaalautomaat die geschikt is voor Retourpinnen.
    Bekijk op Checkout.nl of uw betaalautomaat geschikt is voor Retourpinnen.
  • Indien uw kassasysteem is gekoppeld met de betaalautomaat dienen ook de kassa en de kassakoppeling geschikt te zijn voor Retourpinnen. Kijk hiervoor op Checkout.nl of neem contact op met uw kassaleverancier. Bespreek aan de hand van het document 'kassa-integratie Retourpinnen' hoe Retourpinnen in uw kassa-omgeving geïmplementeerd wordt.
  • Promotiemateriaal om aan te geven dat u Retourpinnen aanbiedt aan uw klanten.

Tarieven

Om Retourpinnen te kunnen aanbieden, betaalt u per maand een paar euro abonnementskosten, plus 6 tot 7 cent per Retourpintransactie. De exacte tarieven vindt u op de website van uw bank.

Voorwaarden

Retourpinnen is een vorm van geld teruggeven. De regels en procedures geeft u zelf vorm voor uw eigen organisatie. Specifiek voor Retourpinnen gelden er voorwaarden die door uw bank aan de dienst worden gesteld.

Extra eisen bij kassakoppeling

Er gelden extra eisen aan de kassa-implementatie wanneer Retourpinnen via de kassa of kassakoppeling wordt geïnitieerd. De toegang tot de Retourpinnen functie op de kassa dient voorzien te zijn van een toegangsbeveiliging. Deze beveiliging moet bij elke retourpintransactie doorlopen worden. De toegangsbeveiliging kan bijvoorbeeld een wachtwoord, pasje of sleutel zijn.