Voorwaarden Retourpinnen

Retourpinnen is een vorm van geld teruggeven. De regels en procedures geeft u zelf vorm voor uw eigen organisatie. Specifiek voor Retourpinnen gelden er voorwaarden die door uw bank aan de dienst worden gesteld:

  • U biedt Retourpinnen aan als manier om de teruggave van een bedrag te realiseren.
  • De kassamedewerker is op de kassa geautoriseerd om een Retourpintransactie uit te voeren.
  • De retournering voldoen aan de voorwaarden die u hieraan stelt.
  • Uw klant heeft recht op de terugbetaling van (een deel) van het transactiebedrag.
  • Uw klant kan de oorspronkelijke pinbon van de aankoop tonen.
  • De oorspronkelijke betaling heeft uw klant met zijn pas of contactloos (zowel met de telefoon als met de betaalpas) afgerekend. Hoe u de controle inricht kunt u zelf bepalen.

Limiet

Uw bank stelt de limieten vast voor Retourpinnen in uw onderneming. Denk hierbij aan het aantal retourpintransacties dat u dagelijks mag uitvoeren, het maximum bedrag dat per retourpintransactie geretourneerd mag worden en het maximum totaalbedrag  voor Retourpinnen per dag.

Retourpintransacties die deze limieten overschrijden worden afgekeurd door de betaalautomaat. Dit wordt op het scherm van de betaalautomaat duidelijk gemaakt. Er wordt geen retourpinbon geprint. U kunt het betreffende bedrag dan niet via Retourpinnen teruggeven.

Aangepaste retourbedragen

De maximale hoogte van een retourpintransactie is meestal het bedrag van de oorspronkelijk met pas (pinnen of creditcard) of contactloos (zowel met de telefoon als met de betaalpas) afgerekende aankoop. U heeft immers ook de oorspronkelijke pinbon nodig om een retourpintransactie in gang te mogen zetten.

Uw klant kan ook een deel van het oorspronkelijke aankoopbedrag terug krijgen via Retourpinnen. Of van meerdere pinbonnen geld terugkrijgen via één retourpintransactie. In dit geval kan het retourpinbedrag hoger zijn dat op één van de oorspronkelijke pinbonnen.

U typt het bedrag in wat uw klant van u tegoed heeft en start een retourpintransactie. Waar u dit bedrag intoetst kan per automaat verschillen. Vraag dit na bij uw kassaleverancier.