Contactloos betalen

Contactloos betalen wordt steeds populairder. Het is makkelijk, snel en veilig.

Zo werkt het:

Bij contactloos betalen moet u de betaalpas of de mobiele telefoon kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 25,- is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet u wel een pincode intikken op de betaalautomaat of op de mobiele telefoon.

Wanneer uw aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van € 50,- bereiken, moet u alsnog een pincode intikken.

contactloos_limiet_50euro_uitleg
Er zijn banken waar u zelf een lagere limiet kunt instellen. De betaalpassen van ING hebben een extra vaste limiet van € 250 per dag voor contactloze betalingen.

Elke betaling wordt direct van uw betaalrekening afgeboekt, zoals bij een gewone pinbetaling. U kunt zelf kiezen of u contactloos of mobiel wilt betalen. Het is een aanvulling op gewoon pinnen.

Kan ik met mijn betaalpas contactloos betalen

Contactloos betalen beeldmerkIs uw betaalpas geschikt voor contactloos betalen? U herkent het aan het logo op de voor- of achterkant van uw betaalpas.

Waar kan ik contactloos betalen

Contactloos betalen symbool op automaatWobbler contactloos betalen op betaalautomaatEen betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen is te herkennen aan bijgaand logo. Het staat op de zijkant van een automaat of in het scherm. Het geeft de plaats aan waar u uw betaalpas of mobiel tegen de betaalautomaat moeten houden als u wilt betalen. Daarnaast is er speciaal promotiemateriaal voor op en bij de betaalautomaat.

Meer informatie over contactloos betalen

Standaard staat een betaalpas 'aan' voor contactloos betalen. Als u geen gebruik wilt maken van contactloos betalen kunt u deze functie uitzetten of een pas aanvragen zonder contactloos betalen-functie. Vraag ernaar bij uw bank. Deze en andere mogelijkheden en gebruiksvoorwaarden verschillen namelijk per bank.