Contactloos betalen

We betalen steeds vaker contactloos Het is makkelijk, snel en veilig.

Zo werkt het:

Bij contactloos betalen moet u de betaalpasmobiele telefoon of wearable kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 25,- is meestal geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet u wel altijd een pincode intikken op de betaalautomaat of de digitale betaalpas op uw smartphone ontgrendelen met uw vinger, uw face-ID of uw mobiele pincode.

Voor de veiligheid kan er niet onbeperkt zonder pincode contactloos worden betaald. Wanneer uw aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van € 50,- bereiken, moet u alsnog een pincode intikken of de digitale betaalpas op uw smartphone ontgrendelen.

contactloos_limiet_50euro_uitleg
Er zijn banken waar u zelf een lagere limiet kunt instellen en sommige wearables hebben een vast daglimiet voor contactloze betalingen. 

Elke betaling wordt direct van uw betaalrekening afgeboekt, zoals bij een gewone pinbetaling. U kunt zelf kiezen of u contactloos wilt betalen. Het is een aanvulling op gewoon pinnen.

Kan ik met mijn betaalpas contactloos betalen

Contactloos betalen beeldmerkIs uw betaalpas geschikt voor contactloos betalen? U herkent het aan het logo op de voor- of achterkant van uw betaalpas.

Waar kan ik contactloos betalen

Contactloos betalen symbool op automaatWobbler contactloos betalen op betaalautomaatEen betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen is te herkennen aan bijgaand logo. Het staat op de zijkant van een automaat of in het scherm. Het geeft de plaats aan waar u uw betaalpas, mobiel of wearable tegen de betaalautomaat moeten houden als u wilt betalen. Daarnaast is er speciaal promotiemateriaal voor op en bij de betaalautomaat.

Meer informatie over contactloos betalen

Standaard staat een betaalpas 'aan' voor contactloos betalen. Als u geen gebruik wilt maken van contactloos betalen kunt u deze functie uitzetten of een pas aanvragen zonder contactloos betalen-functie. Vraag ernaar bij uw bank. Deze en andere mogelijkheden en gebruiksvoorwaarden verschillen namelijk per bank.