Hoe word ik acceptant?

Pintransacties zijn gemiddeld goedkoper dan contante transacties. Niet voor niets staan er al 361.000 betaalautomaten in Nederland.

Om pinnen te accepteren heeft u het volgende nodig:

  • Een betaalautomaat al dan niet met servicecontract.
  • Een Maestro of V PAY overeenkomst.
  • Een datacommunicatieverbinding.

Pinpakketten, alles in één

U kunt de verschillende onderdelen los aanschaffen of huren (bijvoorbeeld voor een beurs), maar u kunt ook gaan voor een totaaloplossing, waar u één aanspreekpunt heeft. Er zijn pinpakketten van verschillende leveranciers en voor verschillende doelgroepen.

De pakketten bestaan uit minimaal een betaalautomaat en een contract voor uw datacommunicatieverbinding, maar vaak bevatten ze ook de bankkosten, internetgebruik en bijvoorbeeld telefonie. Voor een vast bedrag per maand kan de ondernemer zijn klanten tot een maximaal aantal keer, of zelfs onbeperkt, laten pinnen.

Het is verstandig om bij de aanschaf van een betaalautomaat naar de toekomstvastheid te kijken.

Checkout

De zaken waarop u moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe betaalautomaat staan beschreven op de website www.checkout.nl. Op deze site staat een goed overzicht van betaalautomaten, leveranciers, kosten en de verschillende mogelijkheden.

Naar checkout.nl

Neemt u een betaalautomaat van iemand anders over? Zorg dan dat ook de verkopende partij contact opneemt met zijn bank om de mutatie door te geven.