Pintransacties zijn gemiddeld goedkoper dan contante transacties.
Niet voor niets staan er al 322.000 betaalautomaten in Nederland.

Om pinnen te accepteren heeft u het volgende nodig:

  • Een betaalautomaat met servicecontract.
  • Een Maestro of V PAY overeenkomst.
  • Een datacommunicatieverbinding.

Slimme pinpakketten
U kunt de verschillende onderdelen los aanschaffen of huren, maar u kunt ook gaan voor een totaaloplossing, waar u één aanspreekpunt heeft. Er zijn slimme pinpakketten van verschillende leveranciers en voor verschillende doelgroepen.

De pakketten bestaan uit minimaal een betaalautomaat en een contract voor uw datacommunicatieverbinding, maar vaak bevatten ze ook de bankkosten, internetgebruik en bijvoorbeeld telefonie. Voor een vast bedrag per maand kan de ondernemer zijn klanten tot een maximaal aantal keer, of zelfs onbeperkt, laten pinnen.

Het is verstandig om bij de aanschaf van een betaalautomaat naar de toekomstvastheid te kijken.

De zaken waarop u moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe betaalautomaat staan beschreven op de website www.checkout.nl. Op deze site staat een goed overzicht van betaalautomaten, leveranciers, kosten en de verschillende mogelijkheden.
Neemt u een betaalautomaat van iemand anders over? Zorg dan dat ook de verkopende partij contact opneemt met zijn bank om de mutatie door te geven.

Wilt u een nieuwe betaalautomaat huren of kopen? Bekijk ook of u in aanmerking komt voor een subsidie.

Inruilpremie voor ondernemers die contactloze betalingen willen accepteren
De acceptatie van contactloos betalen groeit snel. Inmiddels heeft ongeveer een kwart van de ondernemers een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen. Contactloos betalen is makkelijk en gaat 10 seconden sneller dan gewoon pinnen. Ondernemers die contactloze betalingen willen accepteren, kunnen nu gebruik maken van inruilacties van leveranciers van betaalautomaten. De kortingen lopen op tot een paar honderd euro.