Betalen met uw betaalpas

Betalen met uw betaalpas gaat als volgt:

    

 

  1. Steek de betaalpas in de betaalautomaat. Laat de pas zitten tijdens de betaling.
  2. Controleer het bedrag op het display, toets uw 4-cijferige pincode in en druk op OK.
  3. Wacht op bevestiging en neem de pas uit de automaat.

Contactloos betalen

Betalen kan nu ook steeds vaker contactloos. Bij deze vorm van betalen moet u de betaalpas of de mobiele telefoon kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 25,- is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet u wel een pincode intikken op de betaalautomaat of op de mobiele telefoon.
Bekijk de animatie hoe het werkt

Dip & go

Bij parkeerautomaten – op straat of in parkeergarages – kunt u tegenwoordig veilig en makkelijk betalen met uw betaalpas, zonder uw pincode in te tikken. Deze vorm van betalen wordt in de volksmond ook wel ‘dip & go’ genoemd.

Pinnen hou het veilig

Banken in Nederland handhaven strikte veiligheidsmaatregelen in het betalingsverkeer. U kunt zelf ook een steentje bijdragen aan een zorgvuldig gebruik van de betaalpas en de pincode. Wat doet u zelf voor een veilig gebruik van uw betaalpas en pincode?

Betaalpas weg

Bent u uw betaalpas verloren, of bleef uw betaalpas onverhoopt achter in de betaalautomaat? Kom dan direct in actie.  Er zijn richtlijnen voor ondernemers om veilig met achtergebleven passen om te gaan.

Meer over uw betaalpas

Wilt u meer informatie over uw betaalpas zoals het verhogen of verlagen van uw limiet? Is uw betaalpas beschadigd of wilt u een nieuwe bestellen? Neem dan contact op met uw bank.