Kosten

Met uw betaalpas betalen en geld opnemen in landen binnen de Eurozone kost u niets. Als u uw betaalpas buiten de Eurozone gebruikt, dan gelden de kosten die uw eigen bank daaraan verbindt.

De exacte kosten van uw betaalpas vindt u in de algemene voorwaarden van uw bank. Uw bank bepaalt zelf deze kosten. Indien u hierover meer informatie wilt ontvangen, neemt u dan contact op met uw eigen bank.

Vraagt de ondernemer geld voor het pinnen?

Gelukkig kunt u op steeds meer plaatsen gratis pinnen. Een enkele ondernemer brengt nog wel kosten in rekening. Dit is toegestaan. U bepaalt zelf of dit klantvriendelijk is en of de kosten die de ondernemer doorberekent reëel zijn.

Uiteraard moet de ondernemer duidelijk vooraf aangeven dat u voor de pintransactie dient te betalen. U gaat hiermee akkoord op het moment dat u op de ‘OK-toets’ van de betaalautomaat drukt. U kunt ook op andere wijze betalen, of u gaat naar een andere winkel die het product/dienst aanbiedt zonder pinkosten in rekening te brengen.

Stimuleren van pinnen

Ondernemers stimuleren het pinnen graag. Niet zo gek, want de gemiddelde kosten voor een extra pintransactie zijn lager dan die van contante betalingen:

  • Ondernemers hangen promotiemateriaal op om u te laten zien dat u bij hen kan pinnen.
  • Er zijn hele winkelgebieden in Nederland waar in alle winkels gepind kan worden.
  • Er steeds meer winkels met pin-only kassa’s. Dit zijn kassa's waar niet meer met contact geld betaald kan worden alleen gepind.