Contactloos betalen met betaalpas of mobiele telefoon

Steeds meer Nederlandse banken verstrekken betaalpassen of apps voor mobiele telefoons waarmee u kleine bedragen contactloos kunt betalen, dus zonder een betaalpas in de betaalautomaat te steken.

Bij deze vorm van betalen moet u de betaalpas of de mobiele telefoon kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 25,- is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet u wel een pincode intikken op de betaalautomaat of op de mobiele telefoon.

Wanneer uw aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van € 50,- bereiken, moet u alsnog een pincode intikken.

contactloos_limiet_50euro_uitleg

Er zijn banken waar u zelf het limiet in kunt instellen of bij betalingen met de mobiele telefoon altijd een pincode moet intikken, net als bij gewoon pinnen.

Bij contactloos of mobiel betalen is het niet nodig om de betaalpas of telefoon van tevoren ‘op te laden’ zoals destijds bij Chipknip. Iedere betaling wordt direct van uw betaalrekening afgeboekt, zoals bij een gewone pinbetaling. Contactloos betalen is in het buitenland al langer mogelijk. Het is gemakkelijk en snel.

U kunt zelf kiezen of u contactloos of mobiel wilt betalen. Het is een aanvulling op gewoon pinnen.

Kan ik met mijn betaalpas contactloos betalen

Contactloos betalen beeldmerkIs uw betaalpas geschikt voor contactloos betalen? U herkent het aan het logo op de voor- of achterkant van uw betaalpas.

Waar kan ik contactloos betalen

Contactloos betalen symbool op automaat

Wobbler contactloos betalen op betaalautomaat

Op steeds meer plaatsen kunt u contactloos betalen. Een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen is te herkennen aan bijgaand logo. Het staat op de zijkant van een automaat of in het scherm. Het geeft de plaats aan waar u uw betaalpas of mobiel tegen de betaalautomaat moeten houden als u wilt betalen. Daarnaast is er speciaal promotiemateriaal voor op en bij de betaalautomaat.

Meer informatie over contactloos betalen

Vraag uw bank naar de mogelijkheden en gebruiksvoorwaarden van een contactloze betaalpas of mobiele telefoon met betaalfunctie. Niet alle banken bieden dit aan en de voorwaarden en mogelijkheden verschillen per bank.