Pinnen, ja graag trapt zoenactie Vierdaagsefeesten af

Donatie eerste 500 Vierdaagse zoenen voor Ronald McDonald Huis.

Op zaterdag 16 juli overhandigde Leo de Bever van Rabobank Nijmegen namens Pinnen, ja graag een cheque voor de eerste 500 zoenen van de Vierdaagsefeesten aan Erny Frowijn van Ronald McDonald Huis Nijmegen. Wandelaars en bezoekers van de Vierdaagsefeesten kunnen een zoen voor een ziek kind kopen bij speciale zoenteams. Om de zoenen snel, makkelijk en veilig te betalen, zijn de zoenteams uitgerust met mobiele contactloze betaalautomaten.

Erny Frowijn: “Iedereen die het Ronald McDonald Huis een warm hart toedraagt, kan een zoen doneren. Daarmee draag je bij aan een ‘thuis ver van huis’ voor gezinnen die het hard nodig hebben. Meer zoenen doneren kan natuurlijk ook. De zoenteams zijn de hele week actief op verschillende plekken in de stad. Met mobiele betaalautomaten maken we het mensen nog makkelijker om te doneren.”

500 zoenen voor het Ronald McDonaldhuis

Op de foto van links naar rechts: mascotte Jort Sport, Erny Frowijn en Leo de Bever.

Zoenteams

Bij de zoenteams kan contactloos betaald worden. Makkelijk en snel, want voor contactloze betalingen tot en met 25 euro is geen pincode nodig. Tijdens de Vierdaagsefeesten zijn fotografen actief om zoengevers vast te leggen. De foto’s zijn een dag later te bekijken én te delen via www.pin.nl/zoen.

Contactloos betalen

De organisatie van de Vierdaagsefeesten is blij dat de zoenteams zijn uitgerust met contactloze betaalautomaten. Zakelijk manager Mark Prinsen: “Wij hebben als organisatie een sterke voorkeur voor contactloos betalen. Niet voor niets staat het in de twaalf geboden van ons programmaboekje en is het logo ‘Betaal ook contactloos’ overal in de stad te zien. Hoe meer er gepind wordt, hoe minder contant geld er in omloop is. Dat maakt de feesten een stuk veiliger. En het gaat ook nog veel sneller.”

Steeds meer Nederlanders betalen contactloos door hun betaalpas of mobiele telefoon kort tegen de betaalautomaat aan te houden. In juni waren er voor het eerst meer dan 50 miljoen contactloze betalingen per maand. Ook het aantal betaalautomaten is deze maand fors gestegen naar 163.000. Op steeds meer plaatsen kan er dus contactloos worden betaald.