Kennismaken met contactloos betalen op Margriet Winter Festival

Steeds meer Nederlanders betalen contactloos door hun betaalpas of mobiele telefoon tegen de betaalautomaat aan te houden. Man, vrouw, jong en oud, onder alle bevolkingsgroepen neemt het aantal contactloze betalingen gestaag toe. Vrouwen doen echter de meeste aankopen, 11% meer dan mannen. Toch wordt nog maar 43% van de contactloze betalingen door vrouwen gedaan. Om dit percentage verder te verhogen, wordt op het Margriet Winter Festival op allerlei manieren aandacht besteed aan contactloos betalen. Het festival loopt tot en met donderdag 24 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Betaal ook contactloos v3Vorig jaar werd nog maar 38 procent van alle contactloze betalingen door vrouwen gedaan. In de eerste helft van 2016 was dit al opgelopen tot 43 procent. Vooral het gemak van contactloos betalen is doorslaggevend. Vrouwen vinden het prettig dat je meestal geen pincode nodig hebt bij bedragen tot en met 25 euro, evenals het niet hoeven insteken van de betaalpas, waardoor die niet meer vergeten kan worden. De snelheid van contactloos betalen is mooi meegenomen, maar voor vrouwen niet het belangrijkste.Vragen over contactloos betalen

Vrouwen stellen nog veel vragen over hoe contactloos betalen werkt, hoe het zit met limieten en of het wel veilig is. Vooral die laatste vraag weerhoudt sommige vrouwen ervan om contactloos te betalen. Sinds de eerste contactloze betalingen in 2014, zijn ze nog net zo veilig als gewone pinbetalingen. Er is nog helemaal geen fraude waargenomen die specifiek misbruik maakt van contactloos betalen.

Als een betaalpas na verlies of diefstal wordt misbruikt voor contactloze betalingen zonder pincode, dan vergoedt de bank de schade. Die schade kan nooit meer dan 50 euro zijn want dat is de limiet van de betalingen die je kunt doen zonder de pincode te weten.

Margriet Winter Festival

Van 18 tot en met 24 november staat het ‘Pinnen, ja graag’ promotieteam op het Margriet Winter Festival om het publiek nader kennis te laten maken met contactloos betalen en om vragen te beantwoorden. Bezoekers van de stand maken kans op fashion cheques ter waarde van 50 euro en krijgen leuke gadgets mee. Natuurlijk kan er tijdens het Margriet Winter Festival ook volop contactloos worden betaald worden. De plekken waar bezoekers contactloos kunnen betalen, zijn te herkennen aan ‘Betaal ook contactloos’ promotiemateriaal.

Op PIN.NL staat nog veel meer informatie over contactloos betalen, inclusief een animatie waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe contactloos betalen werkt.