Contanten burgemeesters achter slot en grendel voor Pinnen, ja graag

Annemarie Jorritsma op de bres voor veiligheid winkeliers. 

Start campagne pinnen ja graag met Annemarie Jorritsma

Het contante geld van burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma, verdween vandaag achter slot en grendel. Gedurende een week maakt de burgemeester bij betalingen uitsluitend gebruik van haar pinpas. Met de aftrap van de campagne Pinnen, ja graag wordt de voorkeur van ondernemers voor betalingen met pin, ook bij kleine bedragen, onder de aandacht gebracht. Om aandacht te vragen voor de onnodige hoeveelheid contant geld in winkels zullen vele burgemeesters, waaronder Ahmed Aboutaleb, Onno Hoes, Peter den Oudsten en Ferd Crone, haar voorbeeld volgen. Hoewel de meeste Nederlanders denken dat ze kleinere zaken zoals snackbars, cafés en bakkers een plezier doen met cash is het tegendeel waar. Winkeliers worden een minder aantrekkelijk doelwit voor overvallen als consumenten vaker kiezen voor pin. De nieuwe pincampagne is een initiatief van Betaalvereniging Nederland, de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, banken, koepelorganisaties, Maestro, VPAY en een aantal ondernemers.

Naast de veiligheid, het gemak en de snelheid die een pinbetaling met zich meebrengt, is het onder de streep goedkoper voor ondernemers als klanten bij het afrekenen kiezen voor pin. ‘De winkeliers van Almere juichen pinbetalingen alleen maar toe, als bijdrage aan de veiligheid in mijn stad verruil ik de briefjes en munten uit mijn portemonnee graag voor een pinpas. Ik hoop dat steeds meer mensen bij het afrekenen kiezen voor pin’, lichtte Jorritsma tijdens de bijeenkomst toe.

Voorkeur voor pin

Na de aftrap door burgemeester Jorritsma zullen onder meer Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Onno Hoes van Maastricht, Peter den Oudsten van Enschede en Ferd Crone van Leeuwarden hun portemonnee aan de wilgen hangen. Ondanks de eigen voorkeur voor pin denkt meer dan de helft van de Nederlanders dat ondernemers liever contant geld ontvangen. Waar de burgemeesters consumenten landelijk oproepen om bij het afrekenen voor pin te kiezen, kunnen winkeliers dit in de eigen zaak doen. Op www.pin.nl is divers promotiemateriaal voor hen beschikbaar.

Op de foto van links naar rechts: Piet Mallekoote (directeur Betaalvereniging Nederland) en Annemarie Jorritsma. 

Noot van de redactie 
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Jannemieke Zandee, woordvoerster Betaalvereniging Nederland
T 020 305 19 85, M 06 55 74 08 21, j.zandee@betaalvereniging.nl