Sterke groei contactloos betalen

Er wordt steeds vaker contactloos betaald in Nederland. In een maand tijd nam het aantal contactloze betalingen met maar liefst 48 procent toe, blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. De stijgende lijn zet zich daarmee onverminderd voort.

Om contactloos betalen verder te stimuleren wordt het de komende tijd volop gepromoot op tv en door bedrijven. De verwachting is dan ook dat het aantal contactloze betalingen de komende tijd nog flink zal toenemen.

Aantal contactloze betalingen van start tm september2015

Betalen door je betaalpas of mobieltje kort dicht bij de betaalautomaat te houden, bij bedragen tot en met 25 euro zonder je pincode in te voeren. Steeds meer Nederlanders zien daar duidelijk de voordelen van in: het is snel en gemakkelijk, je vergeet je pas niet meer bij de kassa en het is nog voordeliger voor ondernemers ook.

Steeds meer bedrijven en instellingen stappen daarom over op betaalautomaten die geschikt zijn voor contactloos betalen, waaronder ook enkele grote supermarktketens. Inmiddels zijn 107.000 betaalautomaten (een op de drie) geschikt voor contactloos betalen. Met bijna 14 miljoen betaalmiddelen – betaalpassen en mobiele telefoons- kan contactloos worden betaald. Contactloze betaalpassen zijn te herkennen aan het contactloos-teken, de vier boogjes.

Om mensen te wijzen op het gemak van contactloos betalen wordt de komende weken een commercial uitgezonden op tv.