Kosten

Onderzoek in een aantal voorbeeldbedrijven uit verschillende branches heeft aangetoond dat ondernemingen voordeliger uit zijn met hun betalingsverkeer als het aantal pinbetalingen toeneemt. De besparing liep voor sommige voorbeeldbedrijven op tot enkele procenten van de omzet. Stimuleren van pinnen in uw onderneming leidt tot lagere kosten van uw betalingsverkeer.

De tarieven voor pinnen zijn afhankelijk van uw wensen

De belangrijkste kosten van pinnen betreffen de kosten van de betaalautomaat (afschrijving, onderhoud of huur), de kosten van uw bank of APSP (tarief per transactie) en de kosten van de telecomverbinding.

DatacommunciatieverbindingenDe kosten verschillen afhankelijk van de keuzes die u maakt. Zorg ervoor dat u in geval van een storing snel geholpen wordt. Een dergelijke service kost geld. De goedkoopste aanbieder van een internetverbinding zal minder garantie geven dan een wat duurdere. En u weet het als geen ander: omzetverlies kost meer geld. Raadpleeg uw telecomleverancier of adviseur. Vraag ook hoe u uw overige data- en telecommunicatie (bellen, internet, faxen, alarm) erbij kunt betrekken.

Alles in één pakket

U kunt de verschillende onderdelen los aanschaffen of huren (bijvoorbeeld voor een beurs), maar u kunt ook gaan voor een totaaloplossing, waar u één aanspreekpunt heeft. Er zijn pinpakketten van verschillende leveranciers en voor verschillende doelgroepen.

De pakketten bestaan uit minimaal een betaalautomaat en een contract voor uw datacommunicatieverbinding, maar vaak bevatten ze ook de bankkosten, internetgebruik en bijvoorbeeld telefonie. Voor een vast bedrag per maand kan de ondernemer zijn klanten tot een maximaal aantal keer, of zelfs onbeperkt, laten pinnen.

Deze pinpakketten zijn slim doordat er maar één leverancier aanspreekpunt is. Hierdoor vermindert de administratie aanzienlijk.

Is bij uw onderneming het gemiddelde bedrag op de bon laag, of pinnen uw klanten niet vaak? Ook voor u zijn er interessante pinpakketten.