Breedband is sneller en de kosten zijn lager. Voor een vast bedrag per maand is het via die lijn mogelijk onbeperkt te pinnen. Deze verbinding kunt u ook gebruiken voor andere toepassingen zoals internet en bellen.

Datacommunciatieverbindingen

Indien uw (vaste) betaalterminal op dit moment is aangesloten op een gewone telefoonlijn (PSTN/analoog of ISDN-B), is het vrijwel zeker dat u geld kunt besparen door overstap naar een breedbandverbinding (ADSL, kabel, glas). Bij een analoge verbinding betaalt u nog een tik voor iedere pinbetaling.

Bovendien heeft KPN aangekondigd dat de gewone telefoonverbindingen (PSTN/analoog en ISDN-B) op termijn zullen verdwijnen.

Het advies: stap zo snel mogelijk over op een zakelijke breedbandverbinding, dan profiteert u direct van de voordelen.

Stappenplan overstappen op breedbandpinnen
Bekijk het document waarin u stap voor stap wordt aangegeven hoe u kunt overstappen op breedband.

Zoekt u een breedbandinstallateur?
Het koppelen van een betaalautomaat aan een telecomverbinding betekent vaak specialistisch installatiewerk. Om een ondernemer hierin te ontzorgen zijn er gespecialiseerde breedband installatiebedrijven. De installateurs hebben voldoende ervaring om de omschakeling vlot te laten verlopen.

In het overzicht van breedband installatiebedrijven wordt onderscheid gemaakt tussen installateurs die zich richten op relatief eenvoudige omzettingen (alleen pinnen) en installateurs die ook complexere omzettingen kunnen doen (een goede analyse van uw totale infrastructuur, aanvragen van randapparatuur, telefonie, alarm etc.).

Vraag altijd eerst een offerte aan en overweeg ook uw overige data- en telecommuncatie (telefonie, internet, faxen en alarm) bij uw overstap te betrekken.

Is uw betaalautomaat geschikt voor breedband?
Wilt u weten of uw betaalautomaat geschikt is voor breedband, kijkt u dan op  www.checkout.nl . 

Praktijkvoorbeelden
Bekijk de ervaringen van collega’s die overgestapt zijn naar breedband: